12 jun 2018

Stijgende kinderarmoede is Vlaanderen onwaardig

Bijna 14 procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Vlaanderen groeit op in armoede. Dat is een stijging in vergelijking met 2016. Groen reageert erg teleurgesteld. “Vlaanderen laat de armsten in de steek. Minister Homans (N-VA) beloofde een halvering, haar beleid zorgt voor een stijging. Dit is onze welvarende regio onwaardig”, reageren Meyrem Almaci en Elke Van den Brandt. Groen wil dat de Vlaamse regering de strijd tegen kinderarmoede echt aangaat, met concrete, structurele maatregelen.

Voor Groen zijn de nieuwe cijfers hallucinant, zeker gezien de periode van economische bloei. Meer dan 150.000 kinderen groeien in Vlaanderen op in armoede. “150.000 kinderen, dat kunnen we toch niet aanvaarden. De inertie van de Vlaamse regering in het algemeen, en minister Homans specifiek, is pijnlijk. De regering beloofde verandering, maar heeft de kloof alleen maar dieper gemaakt”, aldus Almaci.

Groen roept minister van armoedebestrijding Homans en de rest van de Vlaamse regering op om de meest kwetsbaren in onze samenleving niet in de steek te laten. “Met de nieuwe kinderbijslag wordt de kinderarmoede amper aangepakt, onder deze regering werd de kinderopvang duurder en de nieuwe huurwet maakt het alleen maar moeilijker om aan goede huisvesting te komen. De Vlaamse regering vergroot de kloof in plaats van ze te verkleinen. Met doeltreffend beleid kan kinderarmoede nochtans echt worden aangepakt”, besluit Van den Brandt.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.