09 dec 2011

Grondwettelijk Hof vernietigt Brusselse investeringen in crèches: "De nood is hoog, niets doen komt neer op schuldig verzuim"

Het Grondwettelijk Hof vernietigt het artikel uit de Brusselse begroting dat voorziet in steun aan de gemeenten voor nieuwe plaatsen in de kinderopvang. Het Vlaams Komitee Brussel had hierover en klacht ingediend. Groen! en Ecolo Brussel vinden dit erg cynisch. Elke Van den Brandt: "Omdat de gemeenschappen er niet in slagen genoeg crèches te openen, springt het gewest bij. Dit schiet bij Vlaanderen in het verkeerde keelgat. De nood is echter hoog, niets doen komt neer op schuldig verzuim." Brussel staat voor een gigantische demografische uitdaging. Het is alle hens aan dek voor de creatie van voldoende plaatsen in kinderopvang en onderwijs. Zo niet betalen de meest kwetsbare ouders en kinderen de rekening.

De groenen hebben weldegelijk oog voor de bevoegdheden van de verschillende overheidsniveaus. Wanneer het gewest bijspringt voor investeringen, zonder zich inhoudelijk te moeien, daar waar de gemeenschappen zelf niet met voldoende middelen over de brug komen, dan is dit voor ons een kwestie van verantwoordelijkheid opnemen, niet van bevoegdheidsoverschrijding.

 

foto: © Sien Verstraeten

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.