27 feb 2014

Groen zwaar ontgoocheld over gebrek aan investeringen in Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Groen is niet te spreken over het plaatstekort in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel. Het tekort aan plaatsen in het Nederlandstalige onderwijs in Brussel blijft ondanks de investering in bijkomende capaciteit stijgen.  We zijn zwaar ontgoocheld over het gebrek aan investeringen en roepen de betrokken gemeenschappen op om nog voor de verkiezingen een concreet actieplan uit te werken.  Van de 5.000 leerlingen die in januari werden aangemeld via de website , kunnen bijna 3.000 ouders hun kinderen niet inschrijven in een school van hun keuze. Dat heeft het Lokaal Overlegplatform (LOP) Brussels Basisonderwijs donderdag bekendgemaakt.  Volgens Groen moet het probleem dringend aangepakt worden.

www.inschrijveninbrussel.be"Alle gegevens hiervoor zijn voorhanden. Het is nu enkel een kwestie van politieke wil. We moeten kiezen voor onze Brusselse kinderen, voldoende scholen voorzien is zo'n evidentie", zeggen Brussels parlementslid Elke Van den Brandt en Vlaams parlementslid en fractieleidster Elisabeth Meuleman in een reactie.

Groen pleit voor snelle bijkomende investeringen en vindt dat de Vlaamse overheid daarbij een verpletterende verantwoordelijkheid draagt. "Willen we jonge ouders in ons gewest houden, dan moeten we voor ieder kind een plek voorzien. Willen we genoeg scholen hebben voor de toekomstige generatie, dan moeten we nu massaal investeren. Bij onvoldoende capaciteit zijn het bovendien altijd de meest kwetsbaren die het eerst uit de boot vallen," aldus Elisabeth Meuleman.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.