22 jan 2010

Groen! zegt het hem!

Groen! is enthousiast over het initiatief van Minister Smet om in dialoog treden met kinderen, ouders en professionals. Groen! gaat graag in op het aanbod om In het kader van de", stuurt Brussels Parlementslid Elke Van den Brandt alvast een bijdrage in naam van de 3000 kinderen die wellicht niet terecht kunnen in de Brusselse scholen.

haar ei te leggen. "zeg-het-hem-zelf-campagne

Elke Van den Brandt wil alvast een stem in het debat brengen, die waarschijnlijk niet tot op de ontmoetingsdagen komen. Brussel kent een demografische groei. Dit betekent dat er de volgende jaren 15.000 extra kinderen komen op de Brusselse schoolbanken. Vertrekkende vanuit de idee dat de Vlaamse overheid hetzelfde aandeel blijft aanbieden dan nu, namelijk 20%, is er nood aan 3000 extra plaatsen. Minister Smet liet al herhaaldelijk weten dat hij dergelijke uitbereiding een wildgroei vindt en dit ziet als een bedreiging voor de kwaliteit van het Nederlandstalig onderwijs.

Groen! strijdt voor kwaliteitsvol onderwijs voor alle kinderen. Ook kinderen die het Nederlands nog onvoldoende machtig zijn. In Brussel kan je kiezen tussen 2 gemeenschappen voor een school: de Franstalige en de Nederlandstalige. Dit is geen weergave van de realiteit, aangezien 40% van de kinderen thuis een andere taal spreekt.

In naam van de 3000 kinderen die wellicht geen plek vinden in de Nederlandstalige scholen, vraagt Groen! welke criteria gebruikt zullen worden om te bepalen wie aanspraak kan maken op één van de felbegeerde plaatsjes. Ook vraagt Groen! hoe Minister Smet gelijke kansen zal garanderen en welk taalbeleid hij zal voeren.

 

foto (c) Pingu1963

 

 

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.