17 sep 2014

Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter met Wouter De Vriendt als ondervoorzitter

Beste Groen-leden, Vrienden, Het was even slikken eind augustus, toen Wouter Van Besien liet weten dat hij stopt als voorzitter van Groen. Een sterke voorzitter, die ons een trotse partij in blakende gezondheid overlaat. De afgelopen jaren mocht ik als ondervoorzitter samen met Wouter de partij leiden. Ik zette mee de strategische lijnen uit, vernieuwde en bouwde de partij verder uit en stuurde de campagne aan.

Voor mij is het hier nog niet gedaan. Het is belangrijk om op dit goede werk verder te bouwen. Er is de afgelopen jaren een stevige basis gelegd met goede fundamenten: we hebben nog nooit zoveel leden gehad, de vernieuwing in de parlementen is doorgevoerd en ook inhoudelijk zijn we verbreed. Maar dit is nog maar het begin, we kunnen nog beter en die ambitie moet Groen ook hebben. Ik treed graag, als kandidaat-voorzitter, uit de schaduw om dit positieve alternatief samen met jullie verder vorm te geven.

In Wouter De Vriendt vond ik een partner, met diezelfde drive en diezelfde visie. Hij heeft een pak ervaring, niet alleen in de Wetstraat, maar ook daarbuiten. Hij slaagde erin om zowel West-Vlaanderen als zijn afdeling Oostende een grote sprong vooruit te laten maken. Hij versterkte de partij, in stemmenaantal, maar ook in ledenaantal. Deze ervaring en expertise wil hij nu inzetten voor de hele partij.

We werden alle twee vanuit verschillende hoeken aangesproken over een mogelijk kandidatuur. Met deze steun in het achterhoofd, spraken we d afgelopen periode veel met elkaar. We delen dezelfde visie, als jonge ouders, zijn we beiden rotsvast overtuigd van ons programma en van de noodzaak van een stevige groene partij. Wij zijn een complementair duo: een Vlaams en een Federaal parlementslid, met een Brusselse en een lokale expertise, verschillende niveaus zitten in ons vervat. We zien onszelf niet als spitsen die alle aandacht opeisen, maar als spelverdelers die kunnen scoren als het moet. We combineren scherpte in debat met een attitude van bruggenbouwers.

En het allerbelangrijkste: we hebben goesting om ons in te zetten voor onze partij, haar mandatarissen en de vele leden. Daarom stellen we ons samen kandidaat, ik als kandidaat-voorzitter en Wouter als kandidaat-ondervoorzitter.

Hieronder vind je de krachtlijnen van onze vise, maar ook een uitnodiging voor "Elke en Wouter on tour". Die uitnodiging is een bewuste keuze. Het is een uitgestoken hand, een oproep aan de creativiteit van onze leden en de vele positieve krachten in de samenleving. De komende weken trekken wij de boer op, van deur tot deur, sofa tot sofa, afdeling tot afdeling. Niet alleen met antwoorden, maar ook met vragen. Deze voorzittersverkiezingen zijn immers een uitgelezen kans voor Groen, om samen na te denken over de toekomst van onze partij, om van elkaar te leren. Om, zoals het hoort in een groene partij, flink te debatteren en dan samen te beslissen.

Positieve groeten,

Elke

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.