07 mrt 2012

Do it like a boss, met Groen

Groen motiveert vrouwen op internationale vrouwendag. Morgen is het Internationale Vrouwendag. De dag waarop alle mensen van Groen nog meer dan anders stilstaan bij de ongelijkheid die nog steeds bestaat tussen vrouwen en mannen. Bewust en onbewust. In de wereld en ook in België.Staatssecretaris De Lille: "Ik weiger pertinent deel uit te maken van een samenleving waarin een man meer waard zou zijn dan een vrouw. Dat kan ik niet aanvaarden. Niet als beleidsmaker en niet als mens. Met onze actie willen we zoveel mogelijk mannen en vrouwen laten nadenken over dat thema en hen oproepen om in eigen kring hun steentje bij te dragen. En we willen vooral ook alle vrouwen bedanken voor alles wat ze doen en voor wie ze zijn."

"Vandaag verdienen vrouwen nog altijd minder voor hetzelfde werk dan mannen," stellen de Brusselse parlementsleden Elke Van den Brandt en Annemie Maes. "Ze blijven meer doen in het huishouden en jawel, ook onze bazen zijn nog steeds voornamelijk mannen."

De partij heeft pins en flyers gemaakt die in het station zullen worden uitgedeeld. De kernboodschap is duidelijk: "Vrouwen zijn even goede bazen als mannen. Samen willen we voor gelijke rechten en gelijke kansen gaan, like a boss!"

 Elke Van den Brandt, Annemie Maes en Bruno De Lille (Groen) delen donderdag 8 maart om 8u30 de pins uit aan vrouwen in de inkomsthal van het station Brussel-Centraal.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.