17 okt 2013

De jongste groene stagiaire in het Brussels parlement

Vandaag werktvoor

Hazel (17) een dagje op de groene fractie in kader van Zuiddag. Deze organisatie stimuleert jongeren wereldwijd om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Onder de slogan Work for Change gaan Vlaamse en Brusselse scholieren jaarlijks tijdens de schooluren één dag werken. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het ZuidenEen kort interview met Hazel leert ons wat haar motivatie is om het project te steunen.

 

Groen: Dag Hazel, hoe ben je er op gekomen om te komen werken in het parlement?

Hazel: Ik heb gekozen voor het parlement omdat ik benieuwd ben naar de werking ervan en omdat mijn mama hier werkt.  Door zelf documenten te klasseren, weet ik eindelijk waar mijn mama zich mee bezig houdt.  Ik zie het ook als een kans om kennis te maken met de politiek.

 

Groen: Hoe ben je met het project in aanraking gekomen?

Hazel: De school steunt al jaren de initiatieven van Zuiddag.  In het 5de jaar kregen we meer uitleg over Zuiddag.  Als laatstejaars krijg je dan de kans om deel te nemen.  Ik ben als VIPZ(uiddag) naar Leuven geweest om bij te leren over het project in Peru.  Het was ook leuk om te luisteren naar de ervaringen van de vrijwilligers die in Peru op de koffieplantages hebben gewerkt. 

 

Groen: Waarom spreekt het project jou aan?

Hazel: Ik sta in het algemeen heel sterk achter liefdadigheidsacties.  Ik vind het ook fijn dat we niet zomaar geld storten op een anonieme rekening, maar zelf werken om bij te dragen.  Bovendien hebben we de garantie dat het geld via Zuiddag bij de juiste mensen terecht komt, de koffieboeren in Peru.  Het is voor mij belangrijk te weten dat mijn opbrengsten goed besteed worden.

 

Groen: Zou je in de toekomst nog willen meewerken aan projecten van zuiddag?

Hazel: Heel graag.  Ik zou bijvoorbeeld heel graag in een geheel andere sector willen werken.  Maar volgend jaar is het de beurt aan de nieuwe lichting laatstejaars, die er hopelijk met even veel enthousiasme naar uitkijken als ik.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.