Bio

Elke Van den Brandt is momenteel Vlaams Parlementslid voor Groen en lijsttrekker voor het Brussel Parlement voor de verkiezingen van mei 2019. Ze volgt de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en de commissie Brussel op. Van die laatste is ze ook ondervoorzitter.

Voor ze in het Vlaams Parlement terecht kwam, beet Elke zich op Brussels niveau vast in de dossiers rond wonen, werk, onderwijs en armoede. Van 2009 tot 2014 zetelde ze in het Brussels parlement. Als nationaal ondervoorzitter stond Elke tot 2014 aan de zijde van partijvoorzitter Wouter Van Besien. 

Elke studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB. Verknocht aan Brussel bleef ze na haar studies plakken in de hoofdstad. Elke begon haar loopbaan bij UCOS (Universitair centrum voor Ontwikkelingssamenwerking) en werkte als onderzoeker rond de obstakels in de academische loopbanen van vrouwen.

Elke is mama van twee en woont in Ganshoren, waar ze sinds 2018 in de gemeenteraad zetelt. Als lijsttrekker voor het Brussel Parlement wil ze zich na mei 2019, met jouw steun, inzetten voor een gezonder, inclusiever en democratischer Brussel.